HomeMenu

Ronde 2021 Deel je licht, geef om je stad

Wat is de Ronde van Sint Maarten

De Ronde van Sint Maarten is een magisch openluchtfeest in hartje Leidsche Rijn. Je loopt een route van ongeveer een uur langs tientallen lichtsculpturen en wordt onderweg verrast door optredens van koren, orkesten, dansers, clowns en theatrale acts.

Ieder jaar kiezen we een actueel thema. Het thema in 2021 is ‘kansen om te leren voor iedereen, je hele leven lang’.. Wat je tegenkomt in de Ronde is hiervan een creatieve verbeelding.

Als inspiratiebron voor de lichtsculpturen en acts gebruiken we de verhalen die we verzameld hebben rond het thema kansen om te leren en de strijd tegen armoede.

Wil je ons jouw verhaal vertellen? Mail naar deeljeverhaal@sharingartssociety.com. Kijk hier de oproep van onze verhalenbankier.

Doneer aan onze inzamelingsactie Geef om je Stad; je geeft aan Stichting Noodhulp Utrecht en zorgt dat de workshops, masterclasses en materialen voor lampions gratis kunnen blijven voor iedereen!

Film Ronde van Sint Maarten@home uit 2020 terugkijken? Klik hier

Armoedecoalitie Utrecht

In Utrecht leven ongeveer 25.000 huishoudens van een minimum inkomen. Hoewel er veel voorzieningen voor hen in het leven zijn geroepen, valt het niet mee om snel te achterhalen welke regelingen en voorzieningen er voorhanden zijn.

Armoedecoalitie Utrecht bundelt de krachten van grote organisaties, kleinschalige initiatieven, hulp- en dienstverleners, belangenbehartigers en ervaringsdeskundigen. Doel is de positie van financieel minder draagkrachtigen te verbeteren en sociale uitsluiting tegen te gaan.

Armoedecoalitie Utrecht

Samenwerkingspartners

De Sint Maarten Parade en de Ronde van Sint Maarten worden gemaakt met tal van organisaties en mensen in Utrecht en omgeving. In 2021 doen meer dan 90 organisaties mee uit allerlei sectoren van stad en regio Utrecht. Nieuwsgierig wie dat zijn? Kijk bij partners.