HomeMenu

Ronde 2021 Deel je licht, geef om je stad

Ronde van Sint Maarten

De Ronde van Sint Maarten vond plaats op vrijdag 5 en zaterdag 6 november 2021 en werd door Sharing Arts Society georganiseerd als coronaproof alternatief voor de Sint Maarten Parade in de binnenstad.

Hart van dit magische openluchtfeest in Leidsche Rijn Centrum was een looproute van ruim een uur langs meer dan 200 lichtsculpturen. Onderweg waren er optredens van tientallen koren, orkesten, dansers, clowns en theatrale acts. Vanwege de coronamaatregelen werd gewerkt met tijdslots en ticketreserveringen. Ruim 7000 mensen hebben de Ronde van Sint Maarten in 2021 bezocht.

In 2022 is er weer een Sint Maarten Parade in de binnenstad van Utrecht. Alle informatie hierover vind je op de website www.sintmaartenparade.nl

AFTERMOVIE
Van de Ronde van Sint Maarten 2021 is een aftermovie gemaakt. Deze is online terug te kijken via www.rtvutrecht.nl/gemist en op Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=IOwKFtDuF5s

RONDE VAN SINT MAARTEN@HOME In 2020 kon er vanwege corona helemaal geen evenement plaatsvinden. In plaats daarvan is een film van 50 minuten gemaakt over de deelnemers aan de Ronde. De film werd op 11 november uigezonden door RTV Utrecht. Bekijk hem op Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=yvF3mvnmHQU

Armoedecoalitie Utrecht

Ieder jaar kiezen we een actueel thema en koppelen dit aan de strijd tegen armoede. Het thema in 2021 is ‘kansen om te leren voor iedereen, je hele leven lang’. Doneer aan onze inzamelingsactie Geef om je Stad; je geeft aan Stichting Noodhulp Utrecht en zorgt dat de workshops, masterclasses en materialen voor lampions gratis kunnen blijven voor iedereen!

In Utrecht leven ongeveer 25.000 huishoudens van een minimum inkomen. De Armoedecoalitie Utrecht bundelt de krachten van grote organisaties, kleinschalige initiatieven, hulp- en dienstverleners, belangenbehartigers en ervaringsdeskundigen. Doel is de positie van financieel minder draagkrachtigen te verbeteren en sociale uitsluiting tegen te gaan.

Samenwerkingspartners

De Sint Maarten Parade en de Ronde van Sint Maarten worden gemaakt met tal van organisaties en mensen in Utrecht en omgeving. In 2021 doen meer dan 100 organisaties mee uit allerlei sectoren van stad en regio Utrecht. Nieuwsgierig wie dat zijn? Kijk bij partners.